- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 500 |
Cuketa | 500 |
Paprika bílá | 250 |
Paprika žlutá | 200 |
cibule | 120 |
Rajčata | 600 |
Olej olivový | 15 |
Dochucovadla:
tymián, sůl, čerstvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 2595 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 96,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 865 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lilek nakrájím na příčné plátky a posolím jej, nechám jej vypitit. Mezitím spařím a oloupu rajčata, zbavená jadérek nakrájím na osminky. Nahrubo nakrájím cibuli a cuketu, papriku bílou a žlutou zbavím jadřinců a nakrájím na širší proužky. Na plátky nakrájím česnek. Na rozpáleném oleji nejprve nechám zesklovatět cibuli, pak přidám papriku a chvilku opékám, ke změklé paprice přihodím cuketu, lilek a česnek. Osolím a opět chvilku za stálého míchání opékám. Pak přijdou na řadu pokrájená rajčata. Promíchám a nechám asi 10 minut dusit, pak přidám tymián lehce opepřím a odkryté nechám ještě chvilku "vařit, aby se vyvařila šťáva. Hotovo. Jí se jen tak, nebo s chlebem, nebo s masem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.